Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ – Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ – Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού – Πώς και ποια ΜΜΜ θα κινηθούν εντός της ημέρας - Δεμένα τα πλοία στα ίμανια

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα 17 Απριλίου η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά. Επίσης, οι πανεπιστημιακοί και το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε υπουργεία κ.ά. Αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας είναι ανοιχτό, καθώς ολοκληρώθηκαν νωρίτερα οι πορείς και συγκεντρώσεις σωματείων και φορέων, με χιλιάδες απεργούς από δεκάδες κλάδους δουλειάς να διαδηλώνουν για συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και να ληφθούν μέτρα για την ακρίβεια. Μαζί τους διαδήλωσαν αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργάνωσαν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά. Στις 5:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν πέντε συγκεντρώσεις και πραγματοποιούνται πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από εργαζόμενους, φορείς, σωματεία και συνδικάτα, με αιτήματα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, Προαστιακός και τρένα, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ διεκδικώντας άμεσες προσλήψεις και συμβάσεις εργασίας ενάντια «στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττουν καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ πραγματοποίησε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί. Έτσι, αυτήν την ώρα κυκλοφορούν κανονικά τα λεωφορεία και έως τις 21:00, όταν θα ακολουθήσει η δεύτερη στάση έως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε για σήμερα στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στάση εργασίας από τις 5:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ πραγματοποιεί το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ).

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, διότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Απριλίου.

.