Απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε φωτογραφίες του News

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε φωτογραφίες του News

Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ρολά έχει κατεβάσει σήμερα, Τετάρτη 17/4, η χώρα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας να αυξηθούν οι μισθοί, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις και να προστατευτούν από την ακρίβεια οι πολίτες.

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και στους δρόμους βρίσκεται πλήθος κόσμου.

Στις 9:30 π.μ. ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις στην Πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια και τα Προπύλαια.

Η ΓΣΕΕ έδωσε ραντεβού στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ στις 10:30 στο Σύνταγμα.

Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ομοσπονδίες.

Επίσης μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Παράλληλα σήμερα δεν θα εργαστούν οι πανεπιστημιακοί και το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, αλλά και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε υπουργεία κ.ά.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτα μέτρα θα ληφθούν από την Τροχαία σήμερα από τις 09:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων – συγκεντρώσεων και πορείας διαμαρτυρίας σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση –όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών– σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος