Σεισμός στην Εύβοια που έγινε αισθητός και στην Αττική – Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Σεισμός στην Εύβοια που έγινε αισθητός και στην Αττική – Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Ακολούθησαν δύο ισχυροί μετασεισμοί

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, γυρώ στις 05:23, στην Εύβοια, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία έγινε αισθητή και στην Αττική

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται δύο χιλιόμετρα νοτιανοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας και είχε εστιακό βάθος στα 18,7 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί στην περιοχή, με δύο εξ αυτών να είναι κοντά στα τέσσερα Ρίχτερ. Πιο συγκεκριμένα, στις 06:14 καταγράφηκε δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (06:36) έγινε σεισμός μεγέθους 3,9 Ρίχτερ.

 

Λέκκας για τον σεισμό: Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα

Για τη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

«Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος, αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά.

Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή. Κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη», τόνισε ο κ. Λέκκας και ανέφερε ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη 22,23,24 του μήνα, με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται.