Απεργία ΓΣΕΕ: Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό στις 17 Απριλίου – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία ΓΣΕΕ: Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό στις 17 Απριλίου – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Γιατροί, εκπαιδευτικοί και λογιστές συμμετέχουν στην απεργία - Δεμένα τα πλοια στα λιμάνια - 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο θα είναι την Τετάρτη 17 Απριλίου η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν τη συμμετόχη τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ζητεί να γίνουν προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών - εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

«Καλούμε τα Σωματεία - Μέλη μας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα, κατά τόπους, Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική ανακοίνωση για το αν θα εκτελέσουν δρομολόγια τα λεωφορεία και το τραμ.

Απεργούν γιατροί και εκπαιδευτικοί

Στην πανελλαδική απεργία θα λάβουν μέρος και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς), αλλά και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό. «Διεκδικούμε να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση οι γιατροί.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιούν καθημερινά τρίωρες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και τις 26 Απριλίου. «Οι στάσεις εργασίας θα γίνονται είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε να συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών η οποία απεργεί στις 17 Απριλίου.

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.