«Έμεινε» στις στροφές του Δομοκού η κλούβα της Αστυνομίας με τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι

«Έμεινε» στις στροφές του Δομοκού η κλούβα της Αστυνομίας με τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι

Μέχρι να μεταβεί άλλη κλούβα να το παραλάβει, είχε σημάνει συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιτήρηση του χώρου

Ένα απρόοπτο συμβάν διέκοψε την προγραμματισμένη μεταγωγή του βαρυποινίτη κρατούμενου Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Δομοκού στο Νοσοκομείο Λαμίας το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, η κλούβα που μετέφερε τον καταδικασμένο Αλβανό κακοποιό για ανθρωποκτονίες, αλλά και για την κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, έμεινε στις ανηφόρες του Δομοκού λίγο πριν το 16ο χλμ. Χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο άλλη κλούβα, για να παραλάβει τον ίδιο και τη φύλαξή του και ενώ στο κέντρο της Αστυνομίας είχε σημάνει συναγερμός για την επιτήρηση του χώρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συμβάν μόνο απρόοπτο δεν ήταν, καθώς πριν τρεις περίπου εβδομάδες η διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας, είχε δημοσιοποιήσει τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, στον οποίο μεταξύ άλλων είχαν δείξει και φωτογραφίες από «την προσβλητική πλέον για όλους κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων της Εξωτερικής Φρουράς», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Με μια μικρή έρευνα διαπιστώνει κανείς, ότι όλα σχεδόν τα οχήματα και των πέντε σωφρονιστικών καταστημάτων που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς, χρονολογούνται από το 2000 και νωρίτερα, έχοντας κάνει εκατομμύρια χιλιόμετρα με καθημερινές μεταγωγές. Έτσι και στη Φθιώτιδα, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια κλούβα μένει στο δρόμο, ως φυσικό επακόλουθο της γήρανσης του στόλου των οχημάτων, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε τύχει να είναι σε μεταφορά προσώπου «υψηλού κινδύνου».