Αστυνομικός προκαλεί και βρίζει διαδηλωτή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έμφυλη βία – «Έλα εδώ ρε μ…α»

Αστυνομικός προκαλεί και βρίζει διαδηλωτή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έμφυλη βία – «Έλα εδώ ρε μ…α»

Βίντεο του News από την ένταση κατά την διάρκεια της πορείας

Ξέφυγε η κατάσταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις γυναικοκτονίες που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αστυνομικός προκαλεί και βρίζει διαδηλωτή.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και απλούς πολίτες οι οποίες ένωσαν τις φωνές τους κατά των γυναικοκτονιών με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Στο βίντεο, φαίνεται ο αστυνομικός αρχικά να μπαίνει σε έντονο διάλογο με διαδηλώτρια ενώ όταν κάποιος άλλος διαδηλωτής του ζητά τον λόγο από το βάθος, τότε «βγαίνει από τα ρούχα του» αλλά και από τη θέση του και προσπαθεί να πλησιάσει αυτόν που του απάντησε προκαλώντας τον και φωνάζοντας «Σκάσε ρε μ…α και εσύ από εκεί. Έλα εδώ ρε μ…α να μου τα πεις! Έλα εδώ!».

Οι συνάδελφοι του άμεσα προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από το σημείο ενώ εκείνος συνέχισε να απειλεί τον πολίτη λέγοντας: «Θα του γ…ω τον Χριστό».

Η προσπάθεια των συναδέλφων του να τον ηρεμήσουν όπως φαίνεται στα πλάνα είναι σχετικά μάταιη καθώς ο εν λόγω αστυνομικός ακόμα και την στιγμή που απομακρύνθηκε από το σημείο προσπαθούσε να εντοπίσει που είναι ο πολίτης ώστε να συνεχίσει την ένταση.

Ο αστυνομικός φαίνεται και στην φωτογραφία του News να κάνει και χειρονομία προς τον διαδηλωτή.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και αφού οι συνάδελφοι του αστυνομικοί έγιναν «ασπίδα» ανάμεσα σε εκείνον και τους πολίτες, η ένταση αποκλιμακώθηκε.

Όπως φαίνεται όμως και στα πλάνα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός από την αρχή της συγκέντρωσης ήταν σε μια ένταση με τους διαδηλωτές.