Έρχεται νέο κύμα ζέστης και ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Έρχεται νέο κύμα ζέστης και ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό τις επόμενες ημέρες

Υποχωρούν από σήμερα οι βόρειοι άνεμοι, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία από αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου, ενώ έρχεται ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης στις αρχές της άλλης εβδομάδας, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook «περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο, με την ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας "χτυπά" και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές».


Αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, ενώ θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά στους 26 με 28 και τοπικά στους 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο13 Απριλίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες, οπότε στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή 14 Απριλίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 9 βαθμούς περίπου.

Για την Δευτέρα 15 Απριλίου αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι στα δυτικά αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το βράδυ αραιές νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.