Νέα διαμαρτυρία στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων για την δολοφονία της 28χρονης – Βίντεο και εικόνες του News

Νέα διαμαρτυρία στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων για την δολοφονία της 28χρονης – Βίντεο και εικόνες του News

Το παρών έδωσαν η Ρένα Δούρου και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου

Το σοκ από τη δολοφονία της 28χρονης, Κυριακής Γρίβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων δεν έχει ξεπεραστεί και οι πολίτες ζητούν μεγαλύτερη ευαισθησία από τους αστυνομικούς σε τέτοια θέματα.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε νέα διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ της περιοχής που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρών στην διαμαρτυρία ήταν ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία άφησε και ένα λουδούδι στο σημείο του φονικού.

«Είμαστε εδώ για το αυτονόητο, θρηνούμε για μια αδερφή μας. Το πένθος όμως δεν είναι αρκετό, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε η Κυριακή να είναι η τελευταία» είπε η Ρένα Δούρου στο News.

«Ένα σπουδαίο πρόγραμμα, της κατάλληλης εκπαίδευσης των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία κόπηκε βίαια τον Ιούλιο του 2019. Μπορούμε πια να διορίσουμε αστυνομικούς να βρίσκονται δίπλα στις αδελφές μας για να μην πεθαίνουν στα πεζοδρόμια» τόνισε.

«Εγώ δεν μπορώ να κάνω ούτε τον ανακριτή ούτε τον ρεπόρτερ αλλά ξέρω ότι όταν μια γυναίκα δεν μπορεί να διασωθεί ούτε στο αστυνομικό τμήμα, κάποιος έχει την ευθύνη» ανέφερε ερωτηθείσα για την ύπαρξη ενδεχόμενων πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση.

Τέλος για τον όρο γυναικοκτονία και την ανάγκη νομικής κατοχύρωσης του όρου, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ζητήσει να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις κυρώσεις ή τις προβλέψεις».

Εκεί ήταν και ο ηθοποιός, Μάριος Αθανασίου, ο οποίος είναι υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για τις γυναικοκτονίες. Να δούμε πώς θα οργανώσουμε το δίκτυο προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας καθώς ήδη μετράμε αρκετές γυναικοκτονίες» είπε από την πλευρά του ο Μάριος Αθανασίου.

Ο ηθοποιός υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετά όσα γίνονται και τόνισε και εκείνος την ανάγκη νομικής κατοχύρωσης του όρου γυναικοκτονία αλλά επισήμανε ότι «αυτό δεν θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα».

Δείτε εικόνες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος