Κολωνός: Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τη μητέρα της 12χρονης

Κολωνός: Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τη μητέρα της 12χρονης

Κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας

Μία εβδομάδα μετά την αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό για την κατηγορία της μαστροπείας η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση. Η αθωωτική απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (4-3), με τους τέσσερις ενόρκους να καθορίζουν την τελική κρίση των δικαστών, οι οποίοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως που είχε ζητήσει την καταδίκη της γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση ασκήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας.

Η κίνηση της Εισαγγελίας οδηγεί και πάλι τη μητέρα της 12χρονης στο εδώλιο του Εφετείου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της μαστροπείας.

Η έφεση δεν αφορά την ομόφωνη αθώωσή της για την πορνογραφία. Η πόρτα της φυλακής για τη μητέρα άνοιξε την περασμένη Τρίτη, καθώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για πλημμεληματική εκβίαση.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκονται στη φυλακή ο Ηλίας Μίχος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 27 έτη, και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες φυλάκισης έως 7 χρόνια κάθειρξης αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς έγιναν δεκτά τα αιτήματα αναστολής στην έφεση.

Μαρία Ζαχαροπούλου