Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η εισαγγελέας ζήτησε να δοθεί αναστολή στην έφεση σε 17 καταδικασθέντες

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Η εισαγγελέας ζήτησε να δοθεί αναστολή στην έφεση σε 17 καταδικασθέντες

Οι ποινές τους είναι από 13 μήνες έως 7 χρόνια

«Μάχη» έδωσαν για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής μέχρι το εφετείο οι συνήγοροι των καταδικασμένων στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό σε μια διαδικασία που εξελίσσεται κεκλεισμένων των θυρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε να δοθεί αναστολή στην έφεση στους 17 κατηγορούμενους που έχουν καταδικαστεί σε ποινές από 13 μήνες έως 7 έτη.

Τον τελευταίο λόγο για την τύχη των καταδικασθέντων έχει το δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει στη συνέχεια.

Στην περίπτωση που το δικαστήριο αποδεχθεί την πρόταση,πλην του Ηλία Μίχου και του καταδικασμένου ως δεύτερου μαστροπου, του αποκαλούμενου Μιχάλη, οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης, θα βρεθούν εκτός φυλακής.

Νωρίτερα , το δικαστήριο προχώρησε σε συγχωνεύσεις ποινών. Έτσι , η τελική ποινή που επιβλήθηκε στον Ηλία Μίχο είναι ισόβια και κάθειρξη 27 ετών, εκτιτέα τα 20. Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποφυλάκιση της μητέρας είναι θέμα ωρών μετά την ποινή των 20 μηνών που της επιβλήθηκε για πλημμεληματική εκβίαση.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου