Θανατηφόρο τροχαίο στη Βέροια: Σοκάρουν οι περιγραφές – Η μία γυναίκα εκσφενδονίστηκε 30 μέτρα

Θανατηφόρο τροχαίο στη Βέροια: Σοκάρουν οι περιγραφές – Η μία γυναίκα εκσφενδονίστηκε 30 μέτρα

Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του 64χρονου οδηγού που προκάλεσε το δυστύχημα και ο οποίος κρατείται

Σοκάρουν οι περιγραφές της τραγωδίας που συνέβη σήμερα στη Βέροια, όταν αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και καρφώθηκε σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο γυναίκες που περίμεναν στη στάση.

Οι εικόνες από το σημείο με τη στάση των λεωφορείων να έχει διαλυθεί, το μοιραίο αυτοκίνητο να έχει ανατραπεί και από πίσω η αυλή στην οποία εκτοξεύτηκε η μία από τις δύο γυναίκες, που σκοτώθηκαν, μαρτυρούν τι συνέβει. Θύματα μια γυναίκα 68 ετών που παρασύρθηκε για λίγα μέτρα από το αυτοκίνητο και μια κοπέλα 21 ετών από την Αλβανία, που είχε έρθει στη Βέροια για να επισκεφθεί συγγενή της. Οι δύο γυναίκες περίμεναν το πρωί στη στάση, όταν αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και τις παρέσυρε. Τα δύοθύματα δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα εκείνα τα δευτερόλεπτα, για να αποφύγουν το όχημα και να σωθούν.

Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών, χτύπησε με ταχύτητα τις δύο γυναίκες που περίμεναν στη στάση. Η 68χρονη σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών ξεψύχησε. Η 68χρονη ήταν κάτοικος του χωριού Πατρίδα, ενώ η 21 χρόνων κοπέλα που σκοτώθηκε, είχε επισκεφθεί μια άρρωστη θεία της και περίμενε το λεωφορείο για να φύγει από την πόλη. Λίγα λεπτά πριν φτάσει στη στάση όμως, σημειώθηκε η τραγωδία.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 64χρονος, που σώθηκε έχοντας τραυματιστεί ελαφρά και μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο. Φέρεται να υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή, πως αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τον έλεγχο. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο πέρασε με ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε πάνω στις δύο γυναίκες. Ο δυνατός θόρυβος τη στιγμή της διπλής φονικής παράσυρσης, ξεσήκωσε την περιοχή, με κατοίκους να πετάγονται από σπίτια και καταστήματα, για να δουν τι είχε συμβεί.

Αυτόπτες μάρτυρες τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, με το σημείο ταχύτατα να αποκλείεται και τους χειρότερους φόβους για τις δύο γυναίκες να επιβεβαιώνονται. Από την πρώτη στιγμή έχει ληφθεί δείγμα αίματος του οδηγού και τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να δείξουν, αν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 64χρονος είχε δίπλωμα οδήγησης και φορούσε τη ζώνη του, που όπως φαίνεται τον έσωσε από τα χειρότερα.

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, σύμφωνα με την Αστυνομία. Η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους συγγενείς των δύο θυμάτων που σκοτώθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό χτύπημα της μοίρας.

«Είδαμε την μούρη του αμαξιού μέσα στην αυλή του σπιτιού μας»

Ο κ. Τσιβαλίδης, κάτοικος της περιοχής, μίλησε στην εκπομπή Live News, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στις 9 η ώρα το πρωί ακούσαμε ένα πολύ δυνατό θόρυβο. Κατεβήκαμε με την γυναίκα μου και είδαμε το αμάξι με την μούρη του να είναι μέσα στην αυλή του σπιτιού μου. Είχε ξηλωθεί ένα τσιμεντένιο τοιχίο, το οποίο δεν ξηλώνεται με τίποτα». «Υπήρχαν δύο άτομα στην στάση. Η μία πετάχτηκε, πέρασε την αυλή του σπιτιού μου και πήγε στο άλλο σπίτι, που είναι δίπλα μου», περιέγραψε ο κάτοικος.

Αναφορικά με την 68χρονη, ο κ. Τσιβαλίδης είπε, ότι ήταν γείτονας της κι ότι είναι συντριμμένος από τον θάνατό της, καθώς επρόκειτο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο.