Σεισμοί στην Ηλεία: Έλεγχοι σε όλα τα δημόσια κτίρια -Μικρές ζημιές έχουν καταγραφεί στη Ζαχάρω

Σεισμοί στην Ηλεία: Έλεγχοι σε όλα τα δημόσια κτίρια -Μικρές ζημιές έχουν καταγραφεί στη Ζαχάρω

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαχάρως δεν αποκλείεται να κλείσει το στάδιο της πόλης όπου εντοπίστηκαν ζημιές

Κλειστά για προληπτικούς λόγους παρέμειναν σήμερα Παρασκευή μετά τους δύο σεισμούς στην Ηλεία, εκτός από τα σχολεία, το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο και τα δικαστικά μέγαρα του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Τις συγκεκριμένες αποφάσεις έλαβε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν το πρωί. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, το συντονιστικό όργανο αποφάσισε επίσης να ελέγξουν οι τεχνικές υπηρεσίες όλα τα δημόσια κτίρια για τυχόν προβλήματα ή ζημιές από τους σεισμούς.

Στο μεταξύ, στον Δήμο Ζαχάρως "έχουν καταγραφεί ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου", όπως είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος, Κώστας Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι "δεν αποκλείεται να κλείσει για λόγους προστασίας". Ακόμη, ο δήμαρχος ανέφερε, ότι "έχουν καταγραφεί ρωγμές σε παλιά γεφύρια και σε παλιά σπίτια, καθώς και σε μαντρότοιχους σπιτιών μέσα στην πόλη της Ζαχάρως". Πάντως, όπως επεσήμανε, "συνολική εικόνα για τις ζημιές θα υπάρχει όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών".