Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 19χρονου Γεωργιανού για την επίθεση σε σχολείο στην Κυψέλη

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 19χρονου Γεωργιανού για την επίθεση σε σχολείο στην Κυψέλη

Ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε άμυνα

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο 19χρονος , με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος, χθες, εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Κυψέλη, κρατώντας ένα σφυρί και ένα μαχαίρι και τραυμάτισε 18χρονο μαθητή από τη Νιγηρία και τον διευθυντή του σχολείου που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

Σε βάρος του νεαρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατα συρροή, παράνομη βία κατά υπαλλήλων και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο 19χρονος, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε άμυνα, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Τα δυο θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι αρχές αναζητούν τα κίνητρα του νεαρού κατηγορούμενου ενώ ερευνάται πώς κατάφερε να μπει στο σχολείο , στο οποίο υπάρχει φύλακας, την ώρα που τα παιδιά ετοιμάζονταν για εκδρομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές του σχολείου, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν την επίθεση, ανέφεραν ότι ο 18χρονος είχε διαφορές με τον αδερφό του κατηγορούμενου.