Τραγωδία στα Τέμπη: Ο ΟΣΕ «πάγωσε» την έρευνα για τη διαρροή των ηχητικών ντοκουμέντων

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο ΟΣΕ «πάγωσε» την έρευνα για τη διαρροή των ηχητικών ντοκουμέντων

Παρά την δέσμευση του προέδρου του Οργανισμού η έρευνα σταμάτησε επειδή ανέλαβε η… Δικαιοσύνη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και της αποκάλυψης της αλήθειας και συγκεκριμένα για τα ηχητικά αποσπάσματα που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, πριν καν τα πάρει στα χέρια του ο ανακριτής.

Όπως αποκαλύπτεται, ένα χρόνο μετά και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο ίδιος ο Οργανισμός δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, για να βρει τον ένοχο της διαρροής. Ο πρόεδρος του ΟΣΕ διαβεβαίωνε τότε τους εργαζόμενους σε συναντήσεις, ότι σύντομα θα αποκαλυφθει, ποιος ήταν εκείνος που διέρρευσε τα ηχητικά, που αποτελούσαν υλικό της δικογραφίας. Σύμφωνα ωστόσο με πηγές του Οργανισμού, που επικαλέστηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η έρευνα που έκαναν, σταμάτησε επειδή ανέλαβε η… Δικαιοσύνη.

Το ερώτημα είναι, γιατί οι ίδιοι δεν ήθελαν να κάνουν την εσωτερική τους έρευνα, για να δουν από που γίνονται οι διαρροές. Το Σωματείο Εργαζομένων τότε είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, για να μάθουν ποιος διαρρέει τις συνομιλίες, που από τότε διαμαρτύρονταν ότι είναι μονταρισμένες. Αυτό είχε γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2023 και από τότε δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Προκύπτει όμως το πολύ εύλογο ερώτημα, αν η παραποίηση και η διανομή των ηχογραφημένων συνομιλιών συνιστά παρανομία, ποιες κινήσεις έχουν γίνει από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά.