Αιματηρή επίθεση σε σχολείο στην Κυψέλη: Ο 19χρονος προσπάθησε να μαχαιρώσει και αστυνομικούς

Αιματηρή επίθεση σε σχολείο στην Κυψέλη: Ο 19χρονος προσπάθησε να μαχαιρώσει και αστυνομικούς

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο 19χρονος Γεωργιανής καταγωγής, ο οποίος εισήλθε το πρωί της Τρίτης στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών στην Κυψέλη, προσέγγισε έναν 17χρονο νιγηριανό μαθητή και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 17χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στο σχολικό συγκρότημα, όπου εντόπισαν τον 19χρονο εντός υπογείου χώρου. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι, χωρίς να τα καταφέρει και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, σφυρί και 6,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Ο 19χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.