Τραγωδία στα Τέμπη: Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με γονείς θυμάτων και τον Κώστα Αγοραστό

Τραγωδία στα Τέμπη: Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με γονείς θυμάτων και τον Κώστα Αγοραστό

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων τον χαρακτήρισε «ανδρείκελο» - «Ήμουν ανάμεσα στο να καώ ή να σπάσω και θέλω την αλήθεια» είπε επιζήσασα του δυστυχήματος

Ένταση επικράτησε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, όπου ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός βρέθηκε αντιμέτωπος με γονείς που έχασαν τα παιδιά τους ή που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη και με τρεμάμενη φωνή εξέφρασε τη λύπη του για όλους τους ανθρώπους που ζουν τον αβάσταχτο πόνο.

«Θέλω να λάμψει η αλήθεια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε, όταν έγινε το δυστύχημα, καθαρά υποστηρικτικό ρόλο στις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου για την διαχείριση ανθρώπινων απωλειών» δήλωσε, όταν ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων, ο κ. Ηλιόπουλος τον χαρακτήριζε «ανδρείκελο» και αναρωτήθηκε πως ανέχεται την παρουσία του το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως αναφέρει το gegonota.news. Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 δήλωσαν, πως αναγκάστηκαν να αποστείλουν εξώδικο στη νέα περιφερειακή αρχή, για να λάβουν απαντήσεις, για το πώς κινήθηκαν οι υπηρεσίες μετά το δυστύχημα και ποιες εντολές εκτέλεσαν για το μπάζωμα στα Τέμπη, καθώς η προηγούμενη περιφερειακή αρχή έλαβε εξώδικο στις 19 Σεπτεμβρίου και το αγνόησε.

Η πρώην πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, κ. Δόκου δήλωσε πως έλαβε το εξώδικο, αλλά λόγω αναρμοδιότητας να το εξετάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν το κοινοποίησε στις παρατάξεις και λόγω εκλογών δεν συγκλήθηκε συνεδρίαση. Όπως είπε, την περιφερειακή αρχή εκπροσωπεί ο περιφερειάρχης και εκεί έπρεπε να κοινοποιηθεί το εξώδικο, ενώ δήλωσε αδυναμία απάντησης, καθώς δεν γνώριζε την δικογραφία. «Πετάξατε τα ευρήματα στην χωματερή», είπε ο κ. Τσαγκλής, εκπρόσωπος των γονέων, με τον κ. Αγοραστό να αρνείται πως συνέβη κάτι τέτοιο.

«Εχει εμπλοκή η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και η πολιτική προστασία της περιφέρειας και δεν μας απάντησαν, μας αγνόησαν», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος και η νέα πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, κ. Τσαγανού, τόνισε πως με βάση το εξώδικο του Φεβρουαρίου, θα δοθούν όλες οι απαντήσεις στη δικαιοσύνη. Η επιζήσασα του εγκλήματος των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή, η οποία το έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές «δολοφονία» και αγωνίζεται για την απόδοση Δικαιοσύνης, όπως και οι συγγενείς των θυμάτων, έκανε σήμερα την δική της παρουσία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λέγοντας ότι από τη νέα διοίκηση αναμένεται μόνο η αλήθεια.

«Ήμουν ανάμεσα στο να καώ ή να σπάσω και θέλω την αλήθεια» τόνισε, με τον γονέα κ. Ηλιόπουλο να δηλώνει, ότι οι γονείς απαιτούν να μάθουν το σχέδιο που εφαρμόστηκε για την κάλυψη των χημικών.