Τραγωδία στο Μάτι: Να διωχθεί ο Νίκος Τόσκας για ψευδή κατάθεση ζητεί εγκαυματίας

Τραγωδία στο Μάτι: Να διωχθεί ο Νίκος Τόσκας για ψευδή κατάθεση ζητεί εγκαυματίας

Στο αίτημά της υποστηρίζει ότι σε τουλάχιστον δύο σημεία της κατάθεσής του στο δικαστήριο, είπε ψέματα

Τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να διωχθεί ο πρώην υπουργός, Νίκος Τόσκας, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, ζήτησε ο συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματία, Ιωάννας Γατοπούλου.

Ο συνήγορος, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπέβαλε το σχετικό αίτημα ενώπιον του ΣΤ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την φονική πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος ζήτησε «να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης κατ’ άρθρο 39 ΚΠΔ και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκαγια το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς εψεύσθη σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου».

Σύμφωνα με το επίμαχο αίτημα «πρώτον, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και δεύτερον ο κ. Τόσκας κατέθεσε, ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου FLOGA 1 από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη MOTOROIL, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε».