Γυναίκα κατήγγειλε απόπειρα βιασμού στα Άνω Λιόσια από οδηγό λεωφορείου

Γυναίκα κατήγγειλε απόπειρα βιασμού στα Άνω Λιόσια από οδηγό λεωφορείου

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ για το περιστατικό

Μια 53χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής, απόπειρα βιασμού από έναν 52χρονο οδηγό λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη περί τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (23/3), με τον 52χρονο να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι εκείνη την ώρα στον τερματικό σταθμό (σ.σ. επί της οδού Ρόδου στα Άνω Λιόσια) κι εντός του λεωφορείου βρίσκονταν μόνο η 53χρονη γυναίκα. Ο οδηγός φέρεται να έκλεισε τις πόρτες του λεωφορείου, στη συνέχεια να την πλησίασε, να την θώπευσε και να την προσέβαλε λεκτικά με φράσεις για τέλη σεξουαλικών πράξεων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς το θύμα, επιχείρησε να της αφαιρέσει τα ρούχα κι εκείνη αντιστάθηκε, αναγκάζοντας τον να σταματήσει.

Η 53χρονη είπε ακόμη ότι ζητούσε να μάθει το όνομά του για να τον καταγγείλει, αλλά αυτός δεν της το έλεγε, ενώ φέρεται να ξεκίνησε δρομολόγιο και σε κάποια στάση να άφησε την καταγγέλλουσα να κατέβει. Σχεδόν μιάμιση ώρα αργότερα, ο 52χρονος εντοπίστηκε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ –ενώ εκτελούσε άλλο δρομολόγιο- και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Α. Φυλής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «απόπειρα βιασμού», οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ για το περιστατικό

Σχετικά με το περιστατικό καταγγελίας επιβάτιδος σε βάρος οδηγού, ο οποίος βάσει αυτής προσήχθη, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Η υπόθεση δεν βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Ο.ΣΥ. Α.Ε. αλλά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που διεξάγει προκαταρκτική εξέταση, για την οποία η Εταιρεία δεν έχει και δεν μπορεί νομίμως να λάβει γνώση -όπως ενημερώθηκε αρμοδίως- ούτε για το περιεχόμενο της καταγγελίας, ούτε για την εξέλιξη της υπόθεσης. Συνεπώς δεν μπορεί να παρέμβει καθ’ οιοδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, η διοίκηση της Εταιρείας έχει κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού καλώντας τον σε εξηγήσεις».