Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για αύριο 24 και μεθαύριο 25 Μαρτίου

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή 24 και την Δευτέρα 25 Μαρτίου, με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά αύριο Κυριακή και στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο την Δευτέρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

Ειδικότερα, αύριο Κυριακή 24 Μαρτίου αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά, από το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων - Κρήτης 8 μποφόρ. Βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, όπου θα εξασθενήσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.