Τραγωδία στα Τέμπη: Συμπληρωματικά στοιχεία κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή συγγενείς θυμάτων

Τραγωδία στα Τέμπη: Συμπληρωματικά στοιχεία κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή συγγενείς θυμάτων

Θα καταθέσουν συμπληρωματικές μηνύσεις για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση του πολύνεκρου δυστυχήματος λίγες ώρες και λίγες μέρες μετά το συμβάν

Συμπληρωματικά στοιχεία επί της τελικής έκθεσης εμπειρογνωμόνων κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού, που σκοτώθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία, βρέθηκε ξανά στον εφέτη ανακριτή και παρέδωσε νέα στοιχεία για τις συνθήκες της έκρηξης, τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων. «Τα στοιχεία αφορούν και τα υλικά που υπήρχαν και δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έγινε και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και τις πρώτες μέρες της διαμόρφωσης, όλων των ενεργειών που έγιναν εκεί», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Star, στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση που κατατέθηκε στις ανακριτικές αρχές, γίνεται αναφορά σε 14ο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες δεν έχει δηλωθεί επίσημα. Με βάση τα στοιχεία, συγγενείς θα καταθέσουν συμπληρωματικές μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών και εκπροσώπων αρχών, όπως πυροσβεστική, αστυνομία και ιατροδικαστική υπηρεσία, για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση του πολύνεκρου δυστυχήματος, λίγες ώρες και λίγες μέρες μετά το συμβάν. Στο μεταξύ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει ήδη αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη σχετικά με τις ποσότητες καύσιμης ύλης, που εντοπίστηκαν.

Τέλος, εκκρεμεί η εξέταση από το συμβούλιο εφετών του υπομνήματος, που κατέθεσε ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός προκειμένου να μην συσχετιστεί η δίωξη του για το μπάζωμα του χώρου, με την ευρύτερη δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.