Τραγωδία στα Τέμπη: Αποφυλακίζεται με όρους ο προϊστάμενος του προφυλακισμένου σταθμάρχη του ΟΣΕ στη Λάρισα

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποφυλακίζεται με όρους ο προϊστάμενος του προφυλακισμένου σταθμάρχη του ΟΣΕ στη Λάρισα

Έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του - Διώκεται για κακούργημα σε σχέση με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της μοιραίας μέρας

Μετά από συνεδρίαση και απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, η προσωρινή κράτηση του προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος, αντικαθίσταται με κατ’ οίκον περιορισμό με έλεγχο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του τόπου κατοικίας του.

Η απόφαση, όπως επισημαίνει το larissanet.gr, έχει ισχύ μετά την καταβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ, ενώ ισχύει επίσης και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή στις 31 Μαρτίου 2023. Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου 2023, τη στιγμή που γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.

Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου, με αποτέλεσμα αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Σημειώνεται, ότι η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο επιθεωρητής την περασμένη άνοιξη, είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών.