Χωρίς μέσα ενημέρωσης ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη

Χωρίς μέσα ενημέρωσης ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη

Για πρώτη φορά η Θεία Λειτουργία δεν θα τελεστέι παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και φωτογράφων

Την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, Α' Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 μ.Χ. από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον γιο της Μιχαήλ Γ' και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή, ύστερα από Συνοδική Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τη Συνεδρία της 5ης Μαρτίου 2024, θα τελεσθεί, κατά την ημέρα αυτή, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, Συνοδική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί ο «Συνοδικός Τόμος της Ορθοδοξίας» εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων. Εξάλλου, κατόπιν Συνοδικής Απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορτασθεί χωρίς την παρουσία ΜΜΕ.