Πτώση F-16: Το αεροσκάφος δίνει ακόμα σήμα – Επίκειται επιχείρηση από βαθυσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Πτώση F-16: Το αεροσκάφος δίνει ακόμα σήμα – Επίκειται επιχείρηση από βαθυσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διερεύνησης για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους

Τα αίτια της πτώσης του F-16 Block 52+ στην θαλλάσια περιοχή της Ψαθούρας στο κεντρικό Αιγαίο διερευνά επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία «τρέχει» τις διαδικασίες για τη σύνταξη πορίσματος.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, το αεροσκάφος έδινε ακόμα σήμα και η Πολεμική Αεροπορία με το βαθυσκάφος που διαθέτει, θα επιχειρήσει να εντοπίσει τμήματά του, που ενδεχομένως να προσφέρουν πληροφορίες για τα αίτια της πτώσης, εφόσον αυτά βρίσκονται σε βάθος μικρότερο των 1.000 μέτρων. Τα πορίσματα για ατυχήματα ή δυστυχήματα στην πολεμική αεροπορία είναι απόρρητα και όταν ολοκληρώσει την έρευνα η επιτροπή γνωστοποιούνται σε κλειστές συσκέψεις στις πολεμικές μοίρες καθώς γίνονται αντικείμενα της ασφάλειας πτήσεων, όπου η ελληνική αεροπορία κατέχει υψηλότατη θέση με πολύ χαμηλούς δείκτες.

Εν τω μεταξύ ο 29χρονος υποσμηναγός Παναγιώτης Αποστολάκης θα παραμείνει και απόψε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο Παρασκευή.