Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα κοντά στην Αλόννησο – Σώος ο πιλότος που πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος

Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα κοντά στην Αλόννησο – Σώος ο πιλότος που πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος

Το μαχητικό απογειώθηκε από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα μαχητικά αεροσκάφη

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής, κοντά στην Αλόννησο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Σώος είναι ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.

Ο πιλότος, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, είναι σώος και είναι σε επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή σπεύδει ένα ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα CL-415 από την 113 ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα ένα C-130, προκειμένου μεταφέρουν τον πιλότο σε στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο πιλότος διαθέτει ειδικό πομπό ο οποίος ενεργοποιείται μόλις ακουμπήσει στη θάλασσα προκειμένου να εντοπίζεται γρήγορα.

Οι πληροφορίες νωρίτερα έκαναν λόγο για αναφορές ότι έχει εντοπιστεί αλεξίπτωτο στον αέρα και ότι ο πιλότος ίσως πρόλαβε και χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης.

Το μαχητικό που ανήκε στην 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης, απογειώθηκε νωρίτερα από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα μαχητικά αεροσκάφη.