Χίος: Νεκρός ένας 58χρονος μετά από εργατικό δυστύχημα στις ιχθυοκαλλιέργειες

Χίος: Νεκρός ένας 58χρονος μετά από εργατικό δυστύχημα στις ιχθυοκαλλιέργειες

Συνελήφθη ο 41χρονος χειριστής του σκάφους

Τη ζωή του έχασε ένας 58χρονος αλιεργάτης στη Χίο κατά τη διάρκεια της εργασίας του στις ιχθυοκαλλιέργειες. Όπως ενημερώνει το υπουργείο Ναυτιλίας, «χθες το πρωί βυθίστηκε βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή Περιβολάκι Λαγκάδας Χίου, με έξι επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβησαν δύο σκάφη του Λιμεναρχείου Χίου, όπου διαπίστωσαν ότι το βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας είχε βυθιστεί και ένας εκ των επιβαινόντων, ο 58χρονος αλλοδαπός αλιεργάτης, είχε ανασυρθεί από δύτη επί των ιχθυοκλωβών χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Ο 58χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο «ΠΑΝΤΟΥΚΕΙΟΣ» και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 41χρονος ημεδαπός χειριστής του σκάφους και του ανυψωτικού μηχανήματος που εκτελούσε τις εργασίες στους ιχθυοκλωβούς, για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. "Ανθρωποκτονία από αμέλεια" και του άρθρου 277 του Π.Κ. "Πρόκληση ναυαγίου", ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».