Νάρκη από την Ουκρανία ξεβράστηκε στη Ρόδο και την εντόπισε ένας κολυμβητής

Νάρκη από την Ουκρανία ξεβράστηκε στη Ρόδο και την εντόπισε ένας κολυμβητής

«Όταν το είδα, γυάλιζε πάρα πολύ από μακριά, φαινόνταν σαν κάτι πολύτιμο»

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Ρόδο. Ένας χειμερινός κολυμβητής κάνοντας το μπάνιο του ήρθε αντιμέτωπος με μία νάρκη που ταξίδεψε στο νησί από την Ουκρανία.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή Σορωνή έφερε στο «φως» το πρωί της Τετάρτης 20/3 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Ο «πρωταγωνιστής» του Γιώργος Καραμολέγκος μίλησε στην εκπομπή λέγοντας πως είδε από μακριά «κάτι να γυαλίζει στο νερό».

«Όταν το είδα, γυάλιζε πάρα πολύ από μακριά, φαινόνταν σαν κάτι πολύτιμο. Ήταν πάνω στο χώμα, περνούσε από πάνω το κύμα. Το έπιασα στα χέρια μου από περιέργεια και μόνο» επεσήμανε.

 

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, «δεν κατάλαβα τι ήταν, γυάλιζε πολύ. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Φαντάζομαι τι θα μπορούσα να πάθω».

Αφού το έβγαλε στη στεριά, ο κ. Καραμολέγκος κάλεσε το Λιμενικό.

«Το Λιμενικό μού είπε να είμαι σε απόσταση, να φύγω μακριά. Και το ίδιο το Λιμενικό δεν γνώριζε τι ήταν» ανέφερε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για νάρκη που έφτασε στη Μεσόγειο από την Ουκρανία, μετά από έκρηξη σε φράγμα της χώρας.

Ειδικοί σημειώνουν πως είναι πιθανόν και άλλες νάρκες να έχουν ταξιδέψει στη Μεσόγειο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Η διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε η νάρκη: