Συναγερμός στα Ίμια: Βίντεο από την ένταση μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού

Συναγερμός στα Ίμια: Βίντεο από την ένταση μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού

Τι λέει η ελληνική πλευρά και τι ισχυρίζονται οι Τούρκοι για το περιστατικό

Σήμανε συναγερμός στα Ίμια, καθώς τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθερίας Σπυράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ελληνικό πλοίο προσέγγισε το τουρκικό σκάφος και του ζήτησε να αποχωρήσει. Ακολούθησε 10λεπτη ένταση, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό και στη συνέχεια η ακταιωρός αποχώρησε από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρθηκε στο κανάλι έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα ο υπουργός Ναυτιλία Χρήστος Στυλιανίδης να επικοινωνεί με τον Τούρκο ομόλογό του. Οι δύο υπουργοί «συμφώνησαν να αποφευχθούν αντίστοιχα επεισόδια».

Τι λένε οι Τούρκοι

Ωστόσο η τουρκική ιστοσελίδα Soczu, που δημοσίευσε και βίντεο από το περιστατικό, δίνει διαφορετική εκδοχή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο κινήθηκε από το νησί της Καλύμνου γύρω στις 13.52, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια 3,5 μίλια από τη συνοικία Gumusluk της περιοχής Bodrum της Mugla, παρεμποδίστηκε από το σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περίμενε μισό μίλι μακριά από τους βράχους».