Eμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου: «Δεν υπάρχει πληροφορία από πού εξήλθαν οι δράστες», λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Eμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου: «Δεν υπάρχει πληροφορία από πού εξήλθαν οι δράστες», λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Όταν ενημερώθηκε η αστυνομία, φυσικά και είχαν αποχωρήσει από το σημείο»

Στις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στου Ζωγράφου εστίασε το πρωί της Παρασκευής 15/3 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «δεν υπάρχει πληροφορία από πού εξήλθαν οι δράστες».

«Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης, η οποία απ ότι φαίνεται αφορά συγκεκριμένο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, καθώς όπως φαίνεται πυρκαγιά ξεκίνησε από τα οχήματα του εκπαιδευτηρίου και επεκτάθηκε και σε παρακείμενα οχήματα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές», επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» και τους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, αναφερόμενη στις εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου που έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής.

«Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εργάζονται πυρετωδώς. Δεν υπάρχει πληροφορία από πού εξήλθαν οι δράστες, αν εξήλθαν δηλαδή από την Πολυτεχνειούπολη. Όταν ενημερώθηκε η αστυνομία, φυσικά και είχαν αποχωρήσει από το σημείο, είχε φτάσει η Πυροσβεστική και προσπαθούσε να σβήσει την πυρκαγιά» δήλωσε.

«Δεν μπορώ να ανακοινώσω τι ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία και ποιες θα είναι οι επιχειρήσεις της τις επόμενες ημέρες»

Για τα περιστατικά που τελευταία συμβαίνουν και κάνουν κάποιους πολίτες να νιώθουν ανασφαλείς, σημείωσε: «Μιλάμε για δύο περιστατικά που απασχολούν και την Ελληνική Αστυνομία, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την έρευνα μέχρι να φτάσουμε στους εμπλεκόμενους».

«Δεν γνωρίζουμε πώς κινήθηκαν και έφτασαν στο συγκεκριμένο σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε ένα πάρτι μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. Εξήλθαν και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αυτό που αναφέρετε και φυσικά το παρακολουθεί η Ελληνική Αστυνομία για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί» είπε για το πρόβλημα εισόδου στην πανεπιστημιούπολη ατόμων.

«Δεν μπορώ να σας ανακοινώσω τι ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία και ποιες θα είναι οι επιχειρήσεις της τις επόμενες ημέρες, αλλά το παρακολουθούμε και εμείς με μεγάλη προσοχή γιατί θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά» πρόσθεσε.