Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη – «Το κράτος ξεπλένει παιδοβιαστές»

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη – «Το κράτος ξεπλένει παιδοβιαστές»

Κρατώντας πανό και πλακάτ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και φωνάζουν συνθήματα κατά του κράτους, της κυβέρνησης και της Αστυνομίας

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης στον Κολωνό.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν για την πρόταση της εισαγγελέως, για απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση Ηλία Μίχου, για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας. Τα άτομα που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Κρατώντας πανό και πλακάτ, φωνάζουν συνθήματα κατά του κράτους αλλά και κατά της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. «Το κράτος ξεπλένει παιδοβιαστες», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν, σύμφωνα με το thestival.gr.

«H πρόταση της εισαγγελέα Μαρίας–Ελένης Νικολού για απαλλαγή του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας και της εμπορίας ανθρώπων και ταυτόχρονα για καταδίκη της μητέρας της 12χρονης για το σύνολο των κατηγοριών, συμπυκνώνει όλη τη λειτουργία της κρατικής μαφίας και έρχεται σαν συνέχεια των ως τώρα μεθοδεύσεων συγκάλυψη», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση για τη σημερινή κινητοποίηση.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και θα κινηθεί στο κέντρο της πόλης. Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτηρούν την πορεία.