Οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν το βρέφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα – «Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί»

Οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν το βρέφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα – «Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί»

«Όλη η προσπάθειά μας είναι στραμμένη στη διάσωσή του» τονίζει ο Ανδρέας Ηλιάδης

Κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κρατήσουν στη ζωή το 35 ημερών βρέφος, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, καταβάλλουν οι γιατροί.

Το μωρό, παραμένει διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, κάτι που παραδέχθηκε, έμμεσα, και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο».

«Όλη η προσπάθειά μας είναι στραμμένη για τη διάσωση του βρέφους. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για το τι προκάλεσε το σοβαρό πρόβλημα. Προέχει να μείνει στη ζωή το παιδί και μετά θα τα βρούμε τα υπόλοιπα…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο χωρίς σφυγμό σχεδόν. Οι γιατροί διαπίστωσαν «οξεία» υπογλυκαιμία, απόρροια του γεγονότος ότι το παιδί δεν μπορούσε να τραφεί (με γάλα) για μια-δυο μέρες. Το διασωλήνωσαν και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στη ΜΕΘ Παίδων, λόγω της μεγάλης κρισιμότητας.