Επεισόδια στα Σεπόλια στη διαμαμαρτυρία κατά της εισαγγελικής πρότασης για τον Ηλία Μίχο

Επεισόδια στα Σεπόλια στη διαμαμαρτυρία κατά της εισαγγελικής πρότασης για τον Ηλία Μίχο

Βίντεο και εικόνες του News από την συγκέντρωση για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό και την επέμβαση των ΜΑΤ

Κατά της εισαγγελικής πρότασης για αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό, έγινε διαμαρτυρία στα Σεπόλια.

Ωστόσο, αυτή συγκέντρωση δεν ήταν ειρηνική, καθώς έγιναν επεισόδια. Επενέβη η αστυνομία και διέσπασε τους διαμαρτυρόμενους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην συμβολή των οδών Ξανθίππης και Δράμας, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις ενώ έσπασαν και τον υαλοπίνακα καταστήματος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Δείτε βίντεο του News:

Στο Μετρό των Σεπολίων, καλούσε νωρίτερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας. Στην ανακοίνωση ανέφερε: «Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε κάθε άνθρωπο η πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από την περιοχή μας.

Σε μια περίοδο στην οποία παρακολουθούμε συνεχόμενες ειδήσεις κακοποίησης, βιασμών, μαστροπείας και άλλων κοινωνικών φαινομένων που εκφράζουν τη σήψη της κοινωνίας που ζούμε, δεν μπορούμε να καθόμαστε ως απλοί παρατηρητές να παρακολουθούμε την προσπάθεια να την βγάλουν λάδι οι υπαίτιοι των φρικιαστικών εγκλημάτων σε βάρος παιδιών».

Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ακαδημία Πλάτωνος έχει απευθύνει και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημία Πλάτωνα ενάντια στην εισαγγελική πρόταση, ενώ προαναγγέλλει και διαδήλωση για το θέμα στο κέντρο της Αθήνας. «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιασμών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε εικόνες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος