Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οι δράστες για την φωτιά στο Λαύριο

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οι δράστες για την φωτιά στο Λαύριο

Παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) οι δράστες της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες σε χορτολιβαδική έκταση στο Λαύριο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, ο ημεδαπός υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, 12 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, ιδιοκτησίας Δήμου Λαυρεωτικής στην περιοχή Φοινικόδασος, μαζί με τον ημεδαπό βοηθό του, κάτοικο Λαυρίου.

Ακολουθήθηκε και για τους δύο η αυτόφωρη διαδικασία και θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου δεν είχε ενημέρωση, ούτε είχε δώσει άδεια για καύση (ούτε προφορική, ούτε γραπτή).

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις 13:21 σε υπαίθριο χώρο (χορτολιβαδική έκταση) που βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.