Πλημμύρες Μάνδρα: Δεν θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Ρένα Δούρου και άλλοι πέντε

Πλημμύρες Μάνδρα: Δεν θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Ρένα Δούρου και άλλοι πέντε

Έγινε δεκτή η ένσταση τους κατά της έφεσης του ασκήθηκε μετά την αθώωσή τους σε πρώτο βαθμό

Δεν θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα το 2017 με τους 25 νεκρούς, η τότε Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και πέντε συγκατηγορούμενοι της, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση τους κατά της έφεσης που είχε ασκηθεί μετά την αθώωση τους.

«Η έφεση του Εισαγγελέα ήταν εκπρόθεσμη, χωρίς να υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας. Ως εκ τούτου, η ασκηθείσα έφεση απορρίπτεται ως απαράδεκτη» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Οι νομικοί παραστάτες των κατηγορουμένων που πρωτόδικα αθωώθηκαν, αλλά μετά την έφεση κάθισαν και πάλι στο εδώλιο, στην προηγούμενη συνεδρίαση έστρεψαν τα «βέλη» τους κατά της κίνησης του αρμόδιου εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για εκπρόθεσμη έφεση, αλλά και για μη αντίκρουση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης.

Στην πράξη, η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει, πως η Ρένα Δούρου και οι συγκατηγορούμενοι της, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν απαλλαγεί από κάθε κατηγορία, δεν θα καθίσουν στο εδώλιο και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί για οκτώ κατηγορούμενους. Πρόκειται για στελέχη της αυτοδιοίκησης και αρμόδιων υπηρεσιών που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια, με αναστολή, για κατά περίσταση για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας δια παραλείψεως, πρόκληση πλημμύρας και σωματικές βλάβες εξ αμέλειας κατά συρροή.

Μαρία Ζαχαροπούλου