Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 18χρονος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τον Οργανισμό National Center for Missing and Exploited Children «NCMEC» των ΗΠΑ, εντόπισε δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 18 ετών, οι οποίοι κάνοντας χρήση διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών, είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Τα παραπάνω στοιχεία και πληροφορικά δεδομένα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψαν τα στοιχεία, καθώς και ο τόπος κατοικίας των δύο εμπλεκομένων.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 2 σκληρούς δίσκους και 1 κάρτα SIM, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια στην κατοχή του 31χρονου, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ για τον 18χρονο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

* Τηλεφωνικά: 11188

* Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

* Μέσω twitter: @CyberAlertGR

* Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου

* Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD