Με άστατο καιρό θα γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη – Πού αναμένονται μπόρες

Με άστατο καιρό θα γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη – Πού αναμένονται μπόρες

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ισχυρό νοτιά και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η Τσικνοπέμπτη στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στα νοτιότερα θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια, με μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως το Σάββατο, ενώ η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ισχυρό νοτιά και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, τοπικά στη Στερεά Ελλάδα και στο βόρειο Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές, πιθανώς και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες περιμένουμε κυρίως στο Αιγαίο με αρκετό ήλιο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.