Έρχονται καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης – Πόσο θα διαρκέσουν

Έρχονται καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης – Πόσο θα διαρκέσουν

Η πρόγνωση της μετεωρολόγου Νικολέτας Ζιακοπούλου

Σύντομες, αλλά τοπικά ισχυρές θα είναι οι καταιγίδες έως το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Προσοχή απαιτείται τις επόμενες ώρες σήμερα Δευτέρα σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν και τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Το πρωί της Τρίτης έντονα θα είναι τα φαινόμενα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες πιο ισχυρές σε ανατολική Mακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι σταδιακά δυτικοί – βορειοδυτικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14 βαθμούς εως 18 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 εως 17 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε λίγες βροχές στο Αιγαίο και το μεσημέρι τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι εως 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.