Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών

Προφυλακίστηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών

Ο 44χρονος φέρεται να εμπλέκεται στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε σε ανθρωποκτονίες

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του 44χρονος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε ομάδα Σέρβων εκτελεστών συμβολαίων θανάτου.

Ο κατηγορούμενος, Αλβανικής καταγωγής, πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για βαρύτατα αδικήματα καθώς για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, κατά περίπτωση, που αφορούν μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της ένταξης, συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να εμπλέκεται στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε σε ανθρωποκτονίες, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος στην απολογία του επεφύλαξε για τον εαυτό του δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση καθώς ισχυρίστηκε πως μετέφερε ένα αμάξι από την Αθήνα στην Κέρκυρα χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει τι περιείχε και ποιος ήταν ο σκοπό της μεταφοράς του. Αναφερόμενος δε στο κινητό που φέρεται να είχε στην κατοχή του ο κατηγορούμενος φέρεται να επέμεινε πως δεν ήταν ο μοναδικός χρήστης του καθώς, όπως ισχυρίστηκε, έφτασε στα χέρια του στην Αθήνα όταν του το έδωσε ένας συγκατηγορούμενος του, έγκλειστος σε φυλακές στο εξωτερικό, και στη συνέχεια ο ίδιος το παρέδωσε σε τρίτο πρόσωπο στην Κέρκυρα.

Πάντως, ένα από τα στοιχεία που έριξαν φως στην υπόθεση ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηνύματα των φερόμενων ως πρωταγωνιστών. Και αυτό γιατί οι αρχές φέρονται να έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την ταυτοποίηση προσώπων όταν κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την «αόρατη» διαδικτυακή εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου