Διαθήκη Γιώργου Τράγκα: Μόνο επείγουσες πληρωμές από τον συνεκτελεστή της διαθήκης

Διαθήκη Γιώργου Τράγκα: Μόνο επείγουσες πληρωμές από τον συνεκτελεστή της διαθήκης

Το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου απαγόρευσε στον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης την οποιαδήποτε πληρωμή από την περιουσία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

Σε επείγουσες πληρωμές που ωφελούν την περιουσία του Γιώργου Τράγκα μόνο μπορεί να προχωρά ο Ελβετός δικηγόρος και συνεκτελεστής της διαθήκης του εκδότη- δημοσιογράφου σύμφωνα με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Το Ειρηνοδικείο μετά την αναβολή της συζήτησης της αίτησης του Ιωάννη Τράγκα με την οποία ζητείται η οριστική παύση του συνεκτελεστή της διαθήκης , έκανε εν μέρει δεκτή τη θέση του γιου του δημοσιογράφου και τροποποίησε την προηγούμενη προσωρινή διαταγή, η οποία απαγόρευε στον Ελβετό δικηγόρο να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή.

Με την απόφαση της, η οποία ισχύει έως την εκδίκαση της υπόθεσης, η Ειρηνοδίκης υποχρεώνει τον συνεκτελεστή της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα να μην προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή ή άλλη ενέργεια σχετιζόμενη με την διαχείριση της περιουσίας του εκδότη. Ωστόσο αποδέχεται ότι εκείνος μπορεί να προχωρήσει σε πληρωμές εφόσον αυτές αφορούν επείγουσες υποχρεώσεις της κληρονομιάς, είναι προς όφελος της περιουσίας και υπάρχει έγκριση του δεύτερου συνεκτελεστή, όπως ορίζει ο νόμος.

Άλλωστε, όπως σημείωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Ελβετός συνεκτελεστής, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Άγγελου Μαραγκού, όλες οι πληρωμές που διενεργήθηκαν ήταν απαραίτητες και αναγκαίες για το συμφέρον της κληρονομιάς, καθώς και ότι είχε ενημερώσει εγγράφως τον έτερο συνεκτελεστή για αυτές.

Την ίδια θέση διατύπωσε και η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, η οποία άσκησε παρέμβαση στη δίκη. Η νομική παραστάτης της Μαρίας Καρρά, Μάγδα Μαργώνη, τόνισε ότι η διενέργεια πληρωμών από τον εκτελεστή προβλέπεται προς αποφυγή απομείωσης ή απώλειας της κληρονομιάς και δεν σχετίζονται με ατομικές της δαπάνες - όπως καταλογίζεται από την άλλη πλευρά- ενώ τέλος, υπήρξαν αναφορές για αδράνεια και αμέλεια του Έλληνα εκτελεστή.