Μνημείο για τα θύματα των Τεμπών προανήγγειλε ο Χάρης Δούκας

Μνημείο για τα θύματα των Τεμπών προανήγγειλε ο Χάρης Δούκας

Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων στο facebook

Ένα μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών προανήγγειλε ο Χάρης Δούκας, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στα social media. Και το θέμα αυτό θα το θέσει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφορμή στάθηκε το σβήσιμο των ονομάτων από συνεργείο του δήμου χτες στην πλατεία Συντάγματος, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση στους πολίτες, η οποία εκφράστηκε με μαζικό τρόπο και στα social media. Νωρίτερα, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ρωξάνη Μπέη, προχώρησε σε δήλωση για το ζήτημα αυτό, με το οποίο τόνισε ότι ουδέποτε έδωσε η ίδια τέτοια εντολή, το χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη ενέργεια» που την βρίσκει αντίθετη, είπε πως θεωρεί δικαιολογημένη την κριτική που ασκείται και ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τους πολίτες.

Και πριν λίγη ώρα ο δήμαρχος Αθηναίων έγραψε στο facebook: «Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».