Τραγωδία στα Τέμπη: Έσπευσαν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή

Τραγωδία στα Τέμπη: Έσπευσαν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή

Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του δήμου Αθηναίων - Τι απαντά η αντιδήμαρχος Ρωξάνη Μπέη

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε βίντεο που έγινε viral στα social media και δείχνει συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων να σβήνουν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που τα έγραψαν διαδηλωτές μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Χθες, συγγενείς των θυμάτων και διαδηλωτές έγραψαν με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων. Όμως αργά το βράδυ τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθηναίων έσπευσαν να σβήσουν τα ονόματα αυτά. Μιλώντας στο Mega η αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου, Ρωξάνη Μπέη, είπε πως δεν δόθηκε εντολή στο συνεργείο να καθαριστεί το σημείο, ωστόσο οι υπάλληλοι καθαριότητας ακολουθούν την ίδια διαδικασία κάθε φορά μετά τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν "να «σβησουμε ή να μην σβήσουμε". Οι εργαζόμενοι πήγε στο σημείο στις 11:30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία», τόνισε η κ. Μπέη και πρόσθεσε κλείνοντας ότι «πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες, δεν πήγαν ειδικώς».