Πέθανε ο κορυφαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Πέθανε ο κορυφαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Το συγκινητικό αντίο του γιου του και της συζύγου του

Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση ότι απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο κορυφαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, ο οποίος ήτυαν πολύ γνωστός από τη συμμετοχή του σε σειρές και ταινίες.

Ο γιος του, Αλέξανδρος Λογοθέτης, επίσης ηθοποιός, σε ανάρτησή του γράφει «So long blue eyes», κάτι που ερμηνεύεται σαν αποχαιρετισμός στον πατέρα του με τα σχόλια από κάτω να αποχαιρετούν τον σπουδαίο ηθοποιό.

Καιι η σύζυγός του, ηθοποιός, Μαρία Ζαχαρή, με αναρτήσεις στο Facebook, αποχαιρετά τον αγαπημένο της. «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου» γράφει σε ανάρτησή της.

Νωρίτερα ανέβασε και μια φωτογραφία τους από όταν ήταν σε νεαρή ηλικία.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Λογοθέτης

Ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν γεννημένος στη Λευκάδα, τον Απρίλιο του 1939. Αρχικά ελκυόταν από την όπερα και δεν είχε σκεφτεί να ακολουθήσει την υποκροτική, ενώ ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της Παντείου. Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο “Βαβυλωνία”.

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη». Συνεργάστηκε με τους θιάσους, Γιάννη Φέρτη – Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου – Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.α.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν στην τηλεόραση. Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σογιούς. Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης