Ηλιούπολη: Αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε η 19χρονη που είχε πέσει θύμα trafficking

Ηλιούπολη: Αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε η 19χρονη που είχε πέσει θύμα trafficking

Σε βάρος της είχε ασκηθεί δίωξη για πορνεία χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις

Αθωωτική ήταν η κρίση του Αυτόφωρου Μονομελούς για την 19χρονη, η οποία είχε πέσει θύμα trafficking και κρατούνταν στην Ηλιουπολη το 2021.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή της κοπέλας, η οποία βρέθηκε στη θέση της κατηγορούμενης, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Στο δικαστήριο, ωστόσο, προσκομίστηκε από την υπεράσπιση της νεαρής κοπέλας, η οποία δεν παραβρέθηκε στην δικαστική αίθουσα, απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ώστε να στηριχθεί ο ισχυρισμός πως η κατηγορούμενη την επίμαχη περίοδο ήταν σε αιχμαλωσία ,παγιδευμένη στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

«Κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021» εξήγησε η συνήγορος της 19χρονης, Αντωνία Λεγάκη η οποία συμπλήρωσε ότι «για την πράξη του αυτή ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για εμπορία ανθρώπων κατ επάγγελμα».

Τέλος , το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση που αντιμετώπιζε η 19χρονη καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Μαρία Ζαχαροπούλου