Δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις για τη διάσωση μεταναστών στην Κρήτη

Δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις για τη διάσωση μεταναστών στην Κρήτη

Στο ένα σκάφος ανοιχτά της Γαύδου επιβαίνουν 112 άτομα και άλλα 35 νότια των Καλών Λιμένων τα οποία αποββαστηκαν στα Κεπατανιάτα

Δύο επιχειρήσεις για τη διάσωση μεταναστών που εντοπίστηκαν σε θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα ανοιχτά της Γαύδου και νότια των Καλών Λιμένων, ξεκίνησαν την Κυριακή.

Στην επιχείρηση ανοιχτά της Γαύδου η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, έχουν εντοπιστεί - σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretalive.gr - 112 άτομα. Εμπορικό πλοίο είχε καταβάλλει προσπάθειες να προσεγγίσει το σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν, προκειμένου να τους μεταφέρει στη στεριά. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, είναι δυσχερείς και έτσι το σκάφος έχει αλλάξει ρότα και κατευθύνεται προς την Αγία Γαλήνη.

Η δεύτερη επιχείρηση έγινε νότια των Καλών Λιμένων για τη διάσωση 35 περίπου μεταναστών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μετανάστες βγήκαν στη στεριά και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα Καπετανιανά, όπου μεταβαίνουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος.