Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως επισημαίνει στο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας.Όπως επισημαίνεται έρχονται  ισχυρές βροχές οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές.

Ειδικότερα, τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως έως 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Κυριακή (25-02-24)

α. Από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Τη Δευτέρα (26-02-24)

α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά), την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), τις Κυκλάδες, την Κρήτη (κυρίως τα νότια) και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24)

α. Τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.