Θρίλερ με την εξαφάνιση της Σταυρούλας από την Κυψέλη: Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του DNA – Άφαντη η συγκάτοικος της

Θρίλερ με την εξαφάνιση της Σταυρούλας από την Κυψέλη: Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του DNA – Άφαντη η συγκάτοικος της

Ο πατέρας της έδωσε γενετικό υλικό για να συγκριθεί με τη σορό γυναίκας που βρέθηκε στον Πόρο και είναι στα αζήτητα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας

Στο τέλος του φαίνεται να οδεύει το θρίλερ της εξαφάνισης της 53χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την Κυψέλη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τον περασμένο Αύγουστο.

Μέσα στη μέρα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα DNA από το δείγμα που έδωσε ο πατέρας της γυναίκας, ώστε να διαπιστωθεί, αν ανήκει σε αυτήν η σορός που βρέθηκε στον Πόρο τον περασμένο Αύγουστο και ήταν στα αζήτητα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Τα μέχρι τώρα στοιχεία πάντως, όπως κάποια κοσμήματα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη Σταυρούλα, ωστόσο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της ταυτοποίησης του DNA.

Επίσης, όπως είπε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στη σορό που εντοπίστηκε στον Πόρο, βρέθηκε ένα χρυσό ρολόι, ίδιο με αυτό που φορούσε η 53χρονη στο αριστερό της χέρι. Οι αρχές εκτιμούν, ότι η σορός της γυναίκας παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα από την παραλία Εδέμ στο Φάληρο και κατέληξε στον Πόρο, όπου και εντοπίστηκε. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία μιας ναυαγοσώστριας, η οποία βρήκε στην παραλία σακίδιο, που φέρεται να άνηκε στη νεκρή γυναίκα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», σημείωσε πως δεν μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια την ημερομηνία που βρήκε το σακίδιο, αλλά ήταν σίγουρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Εκείνη την ημέρα πήγε στις 08:00 το πρωί να πιάσει δουλειά κι ένας λουόμενος της είπε, πως υπάρχει ένα σακίδιο στην παραλία, το οποίο το είχε δει ο ίδιος από τις 06:00 το πρωί της ίδιας μέρας και δεν το είχε αναζητήσει κανείς.

Ήταν ένα σκούρο κόκκινο σακίδιο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν μια μαύρη φόρμα, ένα μαύρο μπλουζάκι, μαύρα φουλάρια, αντικαταθλιπτικά χάπια, μπουκαλάκια με νερό κι ένα κουτί με πουράκια. Δίπλα από το σακίδιο, σύμφωνα με τη ναυαγοσώστρια υπήρχε ένα ζευγάρι καφέ παπούτσια σαν μοκασίνια. Αυτό που της έκανε εντύπωση, είναι ότι δε βρήκε πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο, κλειδιά ή κάτι που να οδηγούσε στην ταυτοποίηση του κατόχου του σακιδίου.

Μάλιστα, ένας υπάλληλος του πάρκινγκ που έπιασε την ίδια ώρα δουλειά, της είπε πως το σακίδιο βρισκόταν εκεί από το προηγούμενο βράδυ και άνηκε σε μια κυρία. Ο υπάλληλος είπε, πως η γυναίκα μπήκε στη θάλασσα και κολύμπησε αρκετά βαθιά, όμως ο ίδιος στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε και δεν είδε, αν είχε βγει στην παραλία ή όχι.

Πιθανόν παθολογικά τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε στα αζήτητα

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Σ. Τσαντίρη που πραγματοποίησε τη νεκροψία - νεκροτομή, αναφέρει πως πρόκειται για απροσδιόριστο θάνατο, αποκλειόμενης της δηλητηρίασης από φάρμακα. Δεν εντοπίστηκαν επίσης στη σορό κακώσεις, που να οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας, αν και η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη όταν εντοπίστηκε και πολλά πειστήρια είχαν χαθεί.

Με βάση το πόρισμα αυτό, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην εκπομπή εκτίμησε, ότι το πιθανότερο να είναι παθολογικά τα αίτια θανάτου της γυναίκας, που σε συνδυασμό με τα φάρμακα που βρέθηκαν, να οδήγησαν πιθανόν στο να χάσει τις αισθήσεις της και να παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα. Πρόσθεσε, ότι σε συνομιλία που είχε με τον κ. Τσαντίρη, του είπε πως ακόμη δεν έχει αποκλείσει τον πνιγμό ως αίτιο θανάτου.

Πάντως, η δικηγόρος της συγκατοίκου, Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στην εκπομπή, εκτίμησε πως αν αποδειχθεί ότι η σορός ανήκει στη Σταυρούλα, με δεδομένο ότι δε βρέθηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, το πιθανότερο είναι τα αίτια να είναι παθολογικά, καθώς έπασχε από διαβήτη για τον οποίο δεν έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και ενδεχομένως να προκάλεσε κάτι στον οργανισμό της σε συνδυασμό με τα αγχολιτικά χάπια που έπαιρνε.

Άφαντη η συγκάτοικος της Σταυρούλας

Η κ. Δημητριάδου είπε επίσης πως αναζητούσε τη συγκάτοικο της 53χρονης και εντολέα της από χθες το μεσημέρι, χωρίς αποτέλεσμα, τονίζοντας πως, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει πάει στην Αστυνομία, για να βοηθήσει και να δει αν κάποιο από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σακίδιο είναι της Σταυρούλας, δεν το έχει κάνει. Σήμερα που μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να την εντοπίσει, το μόνο που της είπε, ήταν ότι δεν κοιμήθηκε στο διαμέρισμα, όπου έμενε με τη Σταυρούλα.

Επίσης, μια φίλη της, η οποία ήταν κι εκείνη που ζήτησε από τον ιδιωτικό ερευνητή Χάρη Βεραμόν να ξεκινήσει τις έρευνες για την 53χρονη, είπε ότι της τηλεφωνεί από χθες και το τηλέφωνό της είναι κλειστό. Πρόσθεσε ότι δεν έχει διαβάσει τα μηνύματα, που της έχει στείλει και υπογράμμισε, ότι βρισκόταν σε εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.