Χαλάει ο καιρός το Σάββατο – Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία από την Ιταλία

Χαλάει ο καιρός το Σάββατο – Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία από την Ιταλία

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα του Σαββάτου, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχές και καταιγίδες, που έρχονται από την Ιταλία, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και η πτώση της θερμοκρασίας, που παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, από το Σάββατο το απόγευμα οργανώνεται ένα «βαθύ» βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της νότιας Ιταλίας. Αυτό θα κινηθεί προς τα ανατολικά–νοτιοανατολικά τμήματα και θα δώσει μεγάλο όγκο νερού μέσα στην Κυριακή, πρώτα στα δυτικά και από το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως τη Δευτέρα θα βλέπουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, νότια και ανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Οι νοτιάδες θα επιμείνουν. Το Σάββατο θα είναι μία ημέρα που θα συναντήσουμε και υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 19–21 βαθμούς, όπως και την Κυριακή εξαιτίας των νοτιάδων. Από Δευτέρα θα αρχίσει να υποχωρεί ο υδράργυρος. Προσοχή καλούνται οι πολίτες να επιδείξουν στις βροχές, από το βράδυ του Σαββάτου. Κυριακή και Δευτέρα είναι ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, ιδιαίτερα προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα.