Οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα – Έρχονται οι μελισσοκόμοι

Οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα – Έρχονται οι μελισσοκόμοι

Ξεκινούν οι συνελεύσεις των μπλόκων προκειμένου οι αγρότες να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν

Το μήνυμα πως αποχωρούν από την πρωτεύουσα, όχι όμως από τις κινητοποιήσεις τους, έστειλαν το πρωί της Τετάρτης οι αγρότες μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σήμερα στο Σύνταγμα έρχονται οι μελισσοκόμοι με κυψέλες από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα για να πραγματοποίησουν τη δική τους διαμαρτυρία.

Μετά από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, με τα δεκάδες τρακτέρ που παρατάχθηκαν μπροστά από τη Βουλή και τους χιλιάδες αγρότες που παρέμειναν 19 ολόκληρες ώρες στο Σύνταγμα, αξιώνοντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, το πρωί της Τετάρτης πήραν το δρόμο της επιστροφής στα μπλόκα. Μέσα σε μία ώρα το Σύνταγμα είχε αδειάσει. Οι αγρότες αναχώρησαν ακριβώς όπως ήρθαν και σήμερα στις 8:00 έρχονται στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», συναντήθηκαν στις 4:00 τα ξημερώματα στο Παναχαϊκό στάδιο. Στο Ρίο θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους από τα Γιάννενα, την Άρτα και τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και κομβόι θα διαμαρτυρηθούν ζητώντας μεν ενισχύσεις αλλά να ελεγχθούν τα μέλια που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Ξεκινούν οι συνελεύσεις των μπλόκων προκειμένου οι αγρότες να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν

Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκινούν και πάλι οι συνελεύσεις των μπλόκων προκειμένου οι αγρότες να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αγρότες θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.