«Με χίλια ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα – Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», τόνισε ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

«Με χίλια ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα – Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», τόνισε ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών»

«Φτιάχνω ό,τι ανεβαίνει στο Διαύγεια. Κάνω μια λογιστική εργασία. Έχω τα καύσιμα στο γραφείο κίνησης», επισήμανε ο 45χρονος

Απαντήσεις για όλα είχε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει κάτω από την γη στην Ορεινή Κορινθία. Ξεκαθάρισε τον τρόπο και το είδος δουλειάς που κάνει στον Δήμο Ερέτριας μέσω τηλεργασίας, ενώ παράλληλα διέψευσε κάθε εμπλοκή του με την Χρυσή Αυγή, ισχυριζόμενος ότι προέρχεται από κομμουνιστική οικογένεια.

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μίλησε στην εκπομπή «Live News» του MEGA μετά την αποφυλάκισή του και ρωτήθηκε για τη σχέση του με την Χρυσή Αυγή και τα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο» το 2012: «Όχι, είναι λάθος ότι ήμουν κοντά στον Παναγιώταρο. Μιλάμε για πριν από 15 χρόνια. Και άνθρωπο να είχα σκοτώσει παραγράφεται. Δεν υπήρχε καν κόμμα. Κατεβαίναμε στο κέντρο της Αθήνας και πίναμε μια μπύρα. Επειδή εγώ δεν είχα πατέρα, με μεγάλωσε ο παππούς μου. Ο παππούς μου ήταν από τους 7 τελευταίους που μείνανε στα σύρματα της Μακρονήσου. Μεγάλωσα σε κομμουνιστική οικογένεια. Αλλά λέμε ότι ήπια μια μπύρα με τον Παναγιώταρο.

Στο Χυτήριο, ο Παναγιώταρος ήρθε να καπελώσει. Ήταν όλες οι παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις. Δεν είχαμε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν θρησκευτική αντίδραση. Ήταν ο Παναγιώταρος και ο Παππάς για να υποστηρίξουν. Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή».

Ο ίδιος απαντώντας σχετικά με την πειθαρχική έρευνα που γίνεται σε βάρος του από τον δήμο Ερέτριας για την εργασία του εκεί, ανέφερε: «Είναι ένα εργασιακό θέμα. Κάνω τηλεργασία, έχω τη βάση δεδομένων στον υπολογιστή μου. Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω. Εγώ φτιάχνω ό,τι ανεβαίνει στο Διαύγεια. Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω.

Κάνω μια λογιστική εργασία. Έχω τα καύσιμα στο γραφείο κίνησης. Αυτή είναι μια εργασία που θέλει αρκετό χρόνο να γίνει. Μιλάμε για λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ. Εγώ αν ήμουν στη Γερμανία με 6 παιδιά και τα κοινωνικά προβλήματα που έχω και ανάπηρος και πολύτεκνος και θρησκευτική μειονότητα, θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα. Ποτέ δεν είναι αργά. Αν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε όλο αυτό, μπορεί να πάμε στη Γερμανία.

Η αντιδήμαρχος είναι μια αιρετή υπάλληλος. Δεν είναι μόνιμη υπάλληλος. Οι αντιδήμαρχοι αλλάζουν. Εγώ με χίλια ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα. Δεν είναι επιλογή όταν δεν έχεις δυνατότητα να κάνεις άλλη επιλογή».

Ερωτώμενος αν πρόκειται να δώσει DNA όπως καλείται από την εισαγγελική διάταξη, σημείωσε: «Το ζήτημα με τα βιομετρικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Κάποιοι που αντιστεκόμαστε ξέρουμε ότι προσχηματικά θα βρίσκουν για να λένε.

Η δικαστική εντολή παραβιάζει τα πιστεύω μου. Η δικαστική εντολή λέει ότι όλο μου το σόι πρέπει να προσαχθεί να του πάρουν DNA. Μετά όταν μας συνέλαβαν όλους, ήταν και η κόρη μου και το παιδί της, ήταν 20 ώρες στην ασφάλεια. Μας πήραν τα στοιχεία, τις ταυτότητες, δεν θα το είχαν βρει;

Εμένα τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό υλικό. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Δεν έχω επαφή με τη γυναίκα μου, μου έχουν πάρει και το τηλέφωνο. Δεν είχα επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Πρέπει πάω να δω το παιδί μου στο Παίδων. Είναι ένα υγιές παιδί ανάμεσα σε ασθενείς. Κανείς δεν έχει πρόθεση να μας πάρει τα παιδιά και να μας διαλύσει την οικογένεια αλλά πρακτικά αυτό ακριβώς κάνουν.

Αυτά είναι ζητήματα θρησκευτικών μειονοτήτων. Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη αρκετές φορές στο Διεθνές Δικαστήριο. Δεν νοείται σαν δημοκρατική χώρα. Είμαστε Ευρώπη ή δεν είμαστε; Το ζήτημα είναι ότι εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ ζω στην Ευρώπη. Αν μετακομίσω στην Ασία θα συζητήσουμε για άλλα πράγματα. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι ζω στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό να μείνω εκεί πέρα πλέον. Έτσι όπως έχει γίνει το πράγμα εκεί πέρα είναι κέντρο διερχομένων. Μόλις βγήκα από τη φυλακή, πού να ξέρω; Ακόμα δεν έχω πάρει το παιδί μου».