Σάλος από τον άγριο ξυλοδαρμό 16χρονης και φίλου της από συμμαθητές της στο Άργος

Σάλος από τον άγριο ξυλοδαρμό 16χρονης και φίλου της από συμμαθητές της στο Άργος

Τι καταγγέλλουν οι γονείς του θύματος - Η υπόθεση έχει φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο

Ένα νέο, σοκαριστικό περιστατικό bullying, με θύμα μια μαθήτρια 16 ετών και έναν συμμαθητή της, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από τρεις άλλους μαθητές στο Άργος, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, ενώ η υπόθεση έχει φτάσει ακόμη και στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και στο γραφείο της υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννας Λυτρίβη, στα οποία απευθύνθηκαν οι γονείς της μαθήτριας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλαν.

Όπως ανέφερε η μητέρα της κοπέλας μιλώντας στο Kontra, υπήρξε επικοινωνία από το πρωθυπουργικό γραφείο, ενημερώνοντάς την ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί. Σύμφωνα με την μητέρα, το περιστατικό συνέβη στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Άργους την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. «Με προτροπή μιας άλλης μαθήτριας 20 με 30 μαθητές του ΕΠΑΛ περικύκλωσαν το παιδί μου και το συμμαθητή της και τρεις από αυτούς τους χτύπησαν. Η κόρη μου έπαθε κάκωση από γροθιά που δέχτηκε, ενώ χτύπησαν και τον φίλο της» είπε.

«Η κόρη μου είναι στην Α΄ Λυκείου και υπήρχε μια διένεξη με μια συμμαθήτριά τους και αυτή οργάνωσε όλο αυτό. Φώναξε παιδιά της Γ΄ Λυκείου και όταν ρωτήσαν η κόρη μου και ο φίλος της "τι συμβαίνει" άρχισαν τρία άτομα να γρονθοκοπούν το αγόρι και ένας από αυτούς της έριξε μπουνιά» περιέγραψε. Σύμφωνα με την ίδια, το περιστατικό συνέβη στο διάλειμμα και τελείωσε, όταν χτύπησε το κουδούνι για να μπουν στις αίθουσες και όταν πλησίασε ένας καθηγητής, αφού είχε προηγηθεί το ξύλο. «Όλοι προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να καλύψουν τη θέση τους» λέει η μητέρα της 16χρονης και επισημαίνει ότι το σχολείο δεν την ενημέρωσε, αλλά έμαθε για το περιστατικό από την κόρη της.

«Με πήρε τηλέφωνο το παιδί και αφού την πήρα πήγαμε στο νοσοκομείο. Την άφησα στο νοσοκομείο με τους γονείς του άλλου παιδιού, που είχαν χτυπήσει και επέστρεψα στο σχολείο, όπου κανείς από την διεύθυνση δεν με είχε ενημερώσει. Πήγα στη διεύθυνση χωρίς να μου δίνουν απαντήσεις» είπε. Η μητέρα της μαθήτριας πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας, όπου κατέθεσε μήνυση και πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν και οι γονείς του 16χρονου μαθητή, ο οποίος υπέστη κακώσεις και μώλωπες από τα χτυπήματα.