Εισαγγελική παρέμβαση για τη διακοπή λειτουργίας του server του ΕΚΠΑ και την ακύρωση των εξετάσεων

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διακοπή λειτουργίας του server του ΕΚΠΑ και την ακύρωση των εξετάσεων

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας του server του ΕΚΠΑ, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εξετάσεις μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου, την περασμένη Δευτέρα.
Με αυτεπάγγελτη παρέμβαση καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει κατατεθεί σχετική αναφορά για τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στο Πανεπιστήμιο, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων όπως αυτές της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων .

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο θα διενεργήσει την έρευνα, υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών ενώ αναμένεται να ζητήσει τη διαβίβαση αντιγράφου της ΕΔΕ που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά διενεργείται .

Σκοπός της έρευνας είναι να διακριβωθεί ενδεχόμενη ζημιά στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και θα ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου